Subscriu-te a la newsletter


22@UPDATE BREAKFAST: COM IMPULSAR LA INNOVACIÓ COL·LABORANT AMB ELS CENTRES TECNOLÒGICS

Secretaria Tècnica,


“El districte 22@ tornar a impulsar-se de forma coordinada entre el sector públic i privat”

22@Network bcn ha celebrat avui a la Universitat Pompeu Fabra-Campus del Poblenou la 116ª edició del 22@Update Breakfast, que ha tractat sobre com els centres tecnològics poden impulsar la competitivitat en el sistema local de de R+D+i i ajudar al teixit productiu a avançar-se al futur.

El nou President de l’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, Xavier Monzó, ha presentat aquesta edició del 22@Update Breakfast, juntament amb Miquel Rey, Director General de Negoci d'EURECAT qui ha destacat que “22@ és un dels barris més innovadors d’Europa” i que es calcula que només el 20 per cent de les pimes innova de forma sistemàtica, amb la incorporació de nous processos o de noves tecnologies en els seus negocis, de manera que “hi ha un gran potencial en aquest camp”. EURECAT és el principal Centre Tecnològic deCatalunya, resultant de la integració d'Ascamm, Barcelona Media, BarcelonaDigital, Cetemmsa i CTM, i recentment ha signat un acord de vinculació ambLEITAT.

L'Update ha estat a càrrec de José Antonio Gago, Market Manager a EURECAT, qui ha presentat la conferencia sobre la innovació a les PIMES “DESIGN THINKING. Com innovar a partir de les necessitats del consumidor”. Durant la seva intervenció ha explicat exemples d’innovació centrada en el consumidor i ha destacat com el Design Thinking, o disseny de pensament en la seva traducció al català, permet anticipar-se a les necessitats del mercat i del consumidor mitjançant una resposta àgil i eficaç.

A continuació, dins l’apartat de l'innovador del mes, Patrícia Arcos, Directora de +PiME (EURECAT), ha presentat la conferència “+PIME, apropant la innovació tecnològica a la PIME catalana”. Ha explicat les principals línies d'acció d'aquest centre d'excel·lència per a la innovació a la PIME, creat amb el suport de AMEC, PIMEC, AEIC i la Generalitat de Catalunya, per ajudar la PIME a desenvolupar processos d'innovació i millorar la seva competitivitat i eficiència. Ha detallat que +PiME proposa solucions integrals amb garantia d’industrialització, una metodologia enfocada a garantir l’èxit en el procés d’innovació i serveis de R+D+i d’alta especialització en entorns digitals i industrials”, a més d’oferir acompanyament a l’empresa durant tot el procés d’innovació.

Al finalitzar l’acte Xavier Monzó ha destacat la celebració ahir de la presentació de l’estudi dels “15 anys del 22@” on es va remarcar que “el districte 22@ tornar a impulsar-se de forma coordinada entre el sector públic i privat”. Ha donat la benvinguda també als dos nous socis de 22@Network bcn: Parc Sharing, una empresa que posa en contacte persones que lloguen una plaça de pàrquing amb persones que busquen places d’aparcament i L’Estoc, una empresa que produeix mobles partir de materials de reciclatge i que ofereix possibilitats per a la integració laboral de persones amb discapacitat. També ha destacat l’arribada al 22@ de la multinacional noruega Schibsted, propietària de portals com Fotocasa, InfoJobs o Habitaclia.

El 22@ Breakfast és el punt de trobada i d'intercanvi d'idees innovadores que, des del 2004, se celebra cada mes al Districte de la Innovació. És una oportunitat per conèixer les darreres tendències tecnològiques i empresarials, i els progressos que es desenvolupen en l’entorn 22@ per a les seves empreses i institucions. Però també és una ocasió per intercanviar experiències amb més d'un centenar de directius i professionals vinculats a l'economia del coneixement.



Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies