Subscriu-te a la newsletter


Unió de Mútues publica la Memòria de Responsabilitat Social

Secretaria Comunicació,


Unió de Mútues ha publicat la seva memòria de Responsabilitat Social, corresponent a l'exercici 2015, que ha estat elaborada amb l'opció Exhaustiva de la Guia G4 del Global Reporting Initiative, GRI, per al mesurament, divulgació i rendició de comptes dels impactes i l'acompliment econòmic, ambiental i social de la Mútua.

Així mateix la Memòria ha estat sotmesa a una verificació externa independent realitzada per AENOR a on es conclou que "proporciona una imatge raonable i equilibrada de l'acompliment tenint en compte tant la veracitat de les dades com la selecció general del seu contingut".

La nova versió G4 de GRI en el seu nivell exhaustiu és el més complet i el més exigent referent internacional per elaborar aquest tipus d'informes, a on Unió de Mútues dóna resposta a 58 continguts específics sobre l'enfocament de gestió i 91 indicadors que mesuren els impactes de sostenibilitat de l'entitat.

Unió de Mútues gestiona la RSC conforme a l'estàndard internacional IQNet SR10, i actualment està duent a terme el seu quart Pla Estratègic de Responsabilitat Social Corporativa 2014-2016 basat, segons ha manifestat la directora adjunta, Teresa Blasco,"en la gestió ètica i la sostenibilitat , el compromís amb l'equip humà i amb els grups d'interès, la cura mediambiental, la transparència, la comunicació i el compromís social”. "Amés, -ha afegit- "el nostre compromís amb la responsabilitat social, amb la informació i la transparència millora la nostra gestió i beneficia el bon funcionament de la mútua "

En aquest sentit, la memòria revela l'esforç d'Unió de Mútues per a oferir de forma contínua la màxima qualitat i excel·lència en els serveis que presta i que redunda en l'alta satisfacció que manifesten les seves empreses mutualistes i treballadors protegits i adherits. D'acord amb les enquestes estadísticament vàlides, realitzades al 2015, el nivell de satisfacció entre les empreses mutualistes va arribar al 92'6%, entre els accidentats a un 95%, i a un 99'7% entre els treballadors hospitalitzats.

Dels aspectes més rellevants en matèria de responsabilitat social desenvolupada per la Mútua durant l'any passat, destaca el Pla d'acció per a la millora de la seguretat del pacient, la renovació del model de gestió d'excel·lència EFQM 500+, les millores en els centres pel que fa a l'accessibilitat amb l'obtenció del distintiu cinc estrelles DIGA i les renovacions dels sistemes de gestió de la Qualitat, Medi Ambient, Innovació, Responsabilitat Social i accessibilitat.

A més, en línia amb la gestió ètica i la sostenibilitat, Unió de Mútues va ser la tercera entitat, a nivell estatal, en aconseguir la certificació, per AENOR, del Sistema de Gestió de Riscos per a la Prevenció de Delictes.Una eina per a garantir el bon govern i la transparència i pel qual la Mútua ha implementat un conjunt de mesures preventives per evitar actuacions il·lícites que puguin danyar l'economia, les empreses, i la sostenibilitat del teixit empresarial.

Així mateix, durant el 2015, Unió de Mútues va incrementar les ajudes socials i la quantia que atorga la Comissió de Prestacions Especials, va apropar les noves tecnologies als diferents usuaris de la mútua amb el desenvolupament de nous productes i serveis basats en la R+D+i, que aporten valor afegit als seus grups d'interès, i va dur a terme diverses activitats amb diferents entitats i ONGs per a col·laborar en projectes socials.

Quant a la cura mediambiental, Unió de Mútues avalua, des del 2003, l'impacte de la seva activitat i renova anualment amb AENOR la certificació ISO 14001 del seu Sistema de Gestió Mediambiental. Com a conseqüència desenvolupa cada any el Pla de gestió mediambiental en el qual es determinen les accions i objectius per aconseguir una major eficiència energètica i una minimització de l'impacte ambiental.

Així mateix, va continuar amb el desenvolupament del III Pla d'Igualtat 2014-2016, amb mesures i actuacions a favor de la presència equilibrada de gèneres en tots els grups professionals, l'accés de la dona a llocs directius i de responsabilitat i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, havent obtingut, a més, el distintiu Igualtat en l'Empresa atorgat pel Ministeri de Sanitat, Política i Igualtat.

També va implantar el model d'Empresa Saludable, certificat per AENOR, promovent i protegint de forma continuada la salut, la seguretat i el benestar dels treballadors i la sostenibilitat de l'ambient de treball. Igualment va realitzar diverses actuacions traslladant a les seves empreses mutualistes i treballadors autònoms adherits els hàbits preventius positius per a una correcta gestió de la salut laboral.

A més, Unió de Mútues, pel que fa al compromís amb la societat, està adherida a una sèrie d'organismes de projecció internacional com són el respecte als Principis del Pacte Mundial de Nacions Unides, els Principis de Empoderament de les Dones del Pacte Mundial i ONU dones, l'adhesió a la Carta Europea de la Seguretat Vial i la promoció de la salut en el treball amb l'adhesió a la Declaració de Luxemburg.

L'exercici de transparència amb la publicació d'informes de responsabilitat social és una pràctica ja inherent a l'organització que porta una dècada publicant les memòries de responsabilitat social i totes han obtingut la qualificació A+ del GRI així com la verificació externa d'AENOR. La del 2015 és la desena Memòria de Sostenibilitat que Unió de Mútues elabora amb la metodologia GRI.

Aquest estàndard internacional ha evolucionat i la nova versió G4 introdueix canvis respecte als models anteriors amb l'objectiu d'ajudar a les organitzacions a fer informes de sostenibilitat enfocats en els aspectes més rellevants de les empreses al igual que els impactes més representatius per als grups d'interès, la societat, els proveïdors, els empleats i els clients.

 La Memòria de Sostenibilitat 2015 es presenta en format electrònic i està disponible al web de Unió de Mútues.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies