Subscriu-te a la newsletter


PRESENTACIÓ DE LA TECNOLOGIA ECONOX D’ALTRAN, UNA SOLUCIÓ QUE AJUDA A TRANSFORMAR LA MANERA DE CONDUIR I MINIMITZANT LES EMISSIONS

Secretaria Comunicació,


22@Update Breakfast del mes d’octubre: la incidència de la mobilitat en el medi ambient urbà i en la qualitat de l'aire

Barcelona, octubre de 2016.- La 114ª edició del 22@Update Breakfast, celebrada a l’Edifici Mediatic, ha tractat sobre la incidència de la mobilitat en la qualitat de l'aire a Barcelona i sobre com la innovació digital pot ajudar a millorar processos com el moviment de mercaderies i persones.

El President de l’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, Ramon Salabert, ha presentat aquesta edició del 22@Update Breakfast i ha anunciat la celebració el proper dijous 17 de novembre del dotzè dinar-col•loqui del cicle de conferències l’Àgora 22@Network bcn, que té com a objectiu apropar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat.

L'Update ha estat ha càrrec de d’Alba Rey, Consultora de Mobilitat Urbana de la Fundació RACC, referent en matèria de mobilitat. Durant la seva intervenció ha presentat un estudi sobre la relació entre la mobilitat i la qualitat de l'aire que respirem. Ha destacat que “aproximadament 3.000 morts prematures a l’any a l’àrea metropolitana són causades pels efectes de la contaminació dels vehicles de combustió i que la mobilitat és responsable del 51% de les emissions de NOx a la ciutat de Barcelona i del 53% de partícules PM10, pel que cal actuar per mitigar aquest problema”.

Dins l’apartat de l'innovador del mes, Miquel Mateu, responsable d’R+D a la divisió d'automoció d'ALTRAN, ha explicat el funcionament i detalls de la tecnologia ECONOx, una solució que ajuda a transformar la manera de conduir, minimitzant les emissions de nitrogen al medi ambient. Aquesta solució, que ja ha estat implantada en un cotxe pilot, amb un impacte directe en les conductes de millora per al medi ambient, “pot reduir per 2 o per 3 la contaminació a la ciutat, si es segueixen els consells que ofereix per a una conducció més eficient”. Durant l’acte, els assistents han pogut provar la tecnologia ECONOx aplicada en un cotxe pilot.

El 22@ Breakfast és el punt de trobada i d'intercanvi d'idees innovadores que, des del 2004, se celebra cada mes al Districte de la Innovació. És una oportunitat per conèixer les darreres tendències tecnològiques i empresarials, i els progressos que es desenvolupen en l’entorn 22@ per a les seves empreses i institucions. Però també és una ocasió per intercanviar experiències amb més d'un centenar de directius i professionals vinculats a l'economia del coneixement.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies