Subscriu-te a la newsletter


Mariano Aguirre, director del Centre Noruec per a la Construcció de la Pau, impartirà classes al Màster en Mediació Professional de la UPF

Secretaria Comunicació,


El Màster en Mediació Professional de la UPF Barcelona School of Management inclourà l'any que ve com a docent a Mariano Aguirre Ernst, reconegut periodista i analista de política exterior, expert en conflictes internacionals, consolidació i manteniment de la pau, acció humanitària i desenvolupament. En l'actualitat és el director del Centre Noruec per a la Construcció de la Pau i investigador associat del Transnational Institute d'Amsterdam.

'Mariano Aguirre és tot un expert en processos de pau i mediació en conflictes internacionals. Comptar amb ell en el proper curs és tot un luxe i ens permetrà aprofundir més en l'ús de la mediació com a mitjà diplomàtic per a la solució de conflictes internacionals, una vessant laboral cadap cop més a l'alça per als mediadors professionals', explica Javier Wilhelm, director del Màster en Mediació professional de la UPF Barcelona School of Management.

La mediació està reconeguda en el sistema de Nacions Unides com el mitjà per a l'arranjament pacífic de les controvèrsies, segons la seva Carta constitutiva. Si alguna cosa caracteritza la mediació internacional és el seu caràcter multidisciplinar, en la qual participen una gran diversitat d'actors (Estats, Organitzacions internacionals, experts, societat civil) i requereix d'una àmplia visió estratègica. 'Aquesta mirada estratègica i global és la que ens aportarà el professor Aguirre i que servirà perquè els nostres mediadors surtin molt millor formats i preparats'.

El Màster en Mediació Professional de la UPF Barcelona School of Management porta ja cinc anys formant professionals i està homologat per la Generalitat de Catalunya i reconegut pel Ministeri de Justícia com a entitat formadora de Mediació.

La mediació professional és cada cop més comú i abasta les següents modalitats de conflicte:

  • Familiar: conflictes familiars, aliments, divorci, liquidació de societat conjugal.
  • Comunitària: problemes veïnals, sorolls molestos, ús d'espais comuns.
  • Penal: disputes referides a la convivència en presons, acceleració de processos d'acord en delictes menors.
  • Escolar: conflictes institucionals, entre estudiants, entre alumnes i professors, per fixació de normes de convivència escolar.
  • Patrimonial civil i comercial: conflictes de contingut patrimonial, desallotjaments, divisió de condomini, reclams de salut, accidents de trànsit, etc.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies