Subscriu-te a la newsletter


ENTRE EL 6% I 9% DE LES EMPRESES DEL 22@ PERTANYEN AL SECTOR MEDIA

Secretaria Comunicació,


22@Network bnc ha incorporat com a nou soci a FX ANIMATION Barcelona, l'escola capdavantera a nivell internacional en la formació de professionals del 3D i del cinema. Des del dimecres i fins avui, 30 de setembre, FX ANIMATION Barcelona 3D & Film School obre les seves portes al sector professional i al públic en general per inaugurar la seva nova seu ubicada al barri de Poblenou, al 22@ (carrer Àvila 41). Durant tres dies l’escola organitza actes relacionats amb el cinema, el 3D i el sector audiovisual en general.


Dimecres es va presentar oficialment l’escola en un acte institucional que va comptar amb l’assistència del regidor del Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, qui va posar en relleu la importància del teixit empresarial del sector audiovisual en un lloc tan estratègic pel seu creixement, com ho és aquest districte.


Fàtima Vilà i Xes Vilà, directors d’FX ANIMATION, asseguren que el pas de l’escola al 22@ “és un somni fet realitat”. L’escola “ha passat de 100 m2 al carrer Pelai, on es va instal·lar la primera seu ara fa nou anys, als 2.500 m2 del nou edifici, on fins i tot s’hi ha habilitat un gran plató de cinema”. L’objectiu, diu Vilà, “és que els alumnes aprenguin fent i tinguin el seu abast tots els mitjans per crear des de que entren per la porta”.


Talent made in 22@

FX ANIMATION, nou soci de 22@ Network bcn, ha presentat el debat “Oportunitats i futur immediat del sector audiovisual”, una taula rodona que ha comptat amb la participació de l’estudi de doblatge de prestigi Polford, la cadena BTV, i les productores Mediapro i Zoopa, moderada per Toni Oliva, secretari tècnic del 22@ Newtwork bcn.


Oliva assegura que, segons el cens de 2014, entre el 6% i el 9% total d’empreses del Districte són sector Media o hi tenen una relació directe i va subratllar la importància pel districte de la instal·lació del Parc Barcelona Media o Media Complex, que inclou UPF, Mediapro i el centre tecnològic Barcelona Media, avui integrat dins EURECAT, un lloc on es combina formació, recerca i innovació, producció audiovisual i serveis de la indústria. Segons Jordi Brau, responsable de continguts de Mediapro, “la formació ha de ser el puntal de la societat”. En aquest sentit, Carlos Ortet, gerent de Zoopa i soci del mediàtic actor, presentador i empresari, Santi Millán, afirma que “el talent s’ha de quedar aquí”.


Dones i cinema

Una altra de les taules de debat, formada per Judith Colell, Marta Figueres i Victòria Borràs, membres de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA), acompanyades per la jove actriu Greta Fernández i la directora de l’escola, Fàtima Vilà, ha posat sobre la taula el paper de la dona al món del cinema. En aquest sentit, Marta Figueras, delegada del CIMA a Catalunya i productora des de 1996, va destacar que “a la professió del cinema és molt difícil conciliar vida laboral i familiar”. CIMA, que reclama una major visibilitat de la feina de les dones en aquest sector, reclama polítiques que incentivin la paritat i la contractació de dones al cinema.


Santi Millán, moderador d’aquesta taula, destaca que “un dels problemes amb el qual es poden trobar les actrius al nostre país és que a més de ser bones actrius sembla que hagin de gaudir d’un bon físic, cosa que no passa amb els actors”. En aquest sentit, l’actriu Greta Fernández assegura que “si tens talent i treballes fort, el físic no és determinant”.


Marató de Masterclasses

Durant la tarda de dimecres l'escola també va acollir la Marató de Masterclasses FX CINEMA, que comptarà amb les ponències, entre d’altres, del productor Martin Samper, responsable de grans produccions cinematogràfiques com El camí més llarg per tornar a casa (2014); i Carles Gusi, director de fotografia de pel•lícules com Vacas (1992) o El Niño (2014).

La tarda de dijous ja estat dedicada al món del 3D amb la Marató de Masterclasses FX 3D. Amb ponències de nivell com la de Grangel Studios, que farà un recorregut sobre els 25 anys de la seva carrera; o l'artista digital Nacho Doctor, responsable de gran part dels Efectes Visuals del film El libro de la Selva (2015), qui analitzarà els secrets tècnics d'aquest film.


Divendres, gran Gala d’ Inauguració

Avui divendres 30 de setembre, a les 19h, serà el moment de la Gran Gala d'Inauguració, en la qual els convidats podran descobrir de la mà dels actors del Centre Moral i Cultural del Poblenou els diferents espais que formen part de la nova seu. A més, hi haurà l'actuació en directe de la banda MotorZombis, entre moltes altres sorpreses.




Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies